سیستم فنیتوریگ وجه تمایزی است بین فنارپی با سایر نرم افزارهای ERP که در داخل وجود دارد.
سیستم فنیتوریگ وجه تمایزی است بین فنارپی با سایر نرم افزارهای ERP که در داخل وجود دارد.
فراهم کردن بستری امن و کاربردی برای برقراری ارتباط و عملکرد صحیح کلیه دستگاه ها و المان ها درکارخانجات هوشمند، مهمترین رویکرد پلتفرم فنیتورینگ است که فنیتورینگ در این راستا قابلیت، کارایی، کیفیت و انعطاف پذیری را بطورقابل توجهی برای کاربران و مهندسین افزایش داده است و با توجه به داشتن محیط پیکره بندی بصری، روند کار در پروژههای بزرگ و پیجیده را تسهیل می نماید. همچنین در این پلتفرم، ارتباطات پیکره بندی، ثبت اطلاعات، تجزیه وتحلیل، امنیت، کنترل و مانیتورینگ اطلاعات به طور گسترده در تمامی سطوح بصورت محلی و یا جغرافیایی بصورت دائم در دسترس است و با توجه به نوع معماری جامع و منعطف خود، به صورت ماژولار نیز قابل ارائه می باشد. امکان استفاده از این سامانه با زبان رابط کاربری در دو حالت فارسی یا انگلیسی فراهم شده است.
فنیتورینگ چیست؟
فنیتورنیگ یا فناپ مانیتورینگ محصول برخط در اتوماسیون صنعتی است که با هدف برقراری ارتباطی ایمن با سیستمهای کنترل لایه یک و دریافت، ذخیره و انتقال بلادرنگ اطلاعات به سطوح بالاتر ،طراحی، و بر اساس استاندارد OPCبنا نهاده شده است. تمامی سرویسهای فنیتورینگ با سازگاری کامل با تکنولوژیهای روز دنیا توسعه داده شده است و منطبق بر استانداردهای ISA99 و IEC61850 میباشد.
ایجاد پلتفرمی برای مانیتور کردن بلادرنگ تگها و سیگنالها در محیط های صنعتی و تعریف هشدارها و رویدادهای مورد نیاز کاربران از اهداف فنیتورینگ است .
به طور کلی فنیتورینگ اهداف ذیل را برای سازمان ها محقق می سازد:
مزیت های فنیتورینگ چیست؟
استفاده از فنیتورینگ در سازمان ها مزیت های زیادی را برای سازمان ها به همراه دارد که در ذیل به برخی از آن ها اشاره شده است.
1.پیاده سازی آسان
سرویسهای فنتورنیگ با حداقل منابع مورد نیاز طراحی شده است و همچنین پیاده سازی سیستم به سهولت امکان پذیر است.که این امر سبب کاهش هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی نسبت به سایر رقبای خود خواهد بود.
2. امکان تعریف و ایجاد تگ ها به صورت نامحدود
تگ ها، آدرس هایی در سیستم هستند که به برای دریافت اطلاعات از دیوایسها یا برای تعریف هشدارها و یا برای اختصاص به المانهای گرافیکی در hmi مورد استفاده قرار میگیرند. در فنیتورینگ هیچ محدودیتی برای تعریف انواع مختلف تگهای وجود ندارد و تنها هنگام زمان پیاده سازی سیستم و تخمین منابع برای سرورها تعداد تگ اهمیت دارد.
3.تعیین محدوده دسترسی هر کاربر
بر خلاف سیستمهای مانتورینگ و HMI در فنیتورنیگ امکان ایجاد کاربران و ایجاد دسترسی به ازای هر کاربر وجود دارد این ویژگی امکان طراحی مدلهای مختلف سیستمهای نظارت و مانیتورینگ و همچنین سیستمهای گزارش گیری را با امنیت بالا فراهم میکند .
4. پیاده سازی بر بستر وب بر اساس پروتکل های استاندارد
فنیتورینگ بر بستر وب طراحی و توسعه داده شده است که دردسترس بودن سیستم و کاهش منابع سمت کلاینت ها را به همراه دارد.
5. امکان ارتباط با دیوایس های متنوع با برند های مختلف
تعریف و ایجاد انواع درایور ها و امکان ایجاد و طراحی درایور های جدید از مزیت های فنیتورنیگ برای برقراری ارتباط با انبوه تجهیزات صنعتی و غیر صنعتی است.
6. ساختار طراحی ماژولار
طراحی ماژولار سیستم این امکان را به مشتری میدهد که بر اساس نیاز خود سرویسهای مورد نظر را انتخاب کند که خود باعث کاهش هزینه سیستم و راه اندازی و نگهداری میشود.
7. امکان ارتباط با انواع نرم افزار های صنعتی
توسعه سیستم با نگاه به استاندارد های روز دنیا این امکان را فراهم کرده که سرویسهای فنیتورنیگ به راحتی با دیگر نرم افزار های صنعتی از جمله OPC serverها و یا سیستم های اسکادا مانند PCS7 زیمنس و تمام کلاینتهایی که منطبق بر پرتوکل OPC هستند به راحتی ارتباط برقرار کند.
8. استفاده از پایگاه داده های متنوع
پیاده سازی سیستم توسط پایگاه دادههای بر پایه گراف امکان جستجو و نمایش سریع دادهها در سیستم را فراهم کرده است که در کنار پایگاه دادههای رابطهای دست کابران برای پرس و جو و پیگیری دیتا را باز گذاشته است.
با توجه به توسعه پلتفرم بومی فنیتورینگ در شرکت فناپ زیر ساخت بدون شک با توجه به همگن بودن آن با سیستم فنارپی(راهکار جامع برنامه ریزی یکپارچه سازمانی فناپ)،سبب آغاز حرکت به انقلاب صنعتی 4.0 در ایران و میسر کردن دست یابی به هدف ایجاد کارخانه هوشمند خواهد گردید.
همچنین در صورت نیاز به هر گونه اطلاع از نحوه برقراری ارتباط سیستم فنیتورینگ با راهکار فنارپی می توانید به صفحه رابط فنیتورینگ مراجعه فرمایید.
سایر مزایا